9-13 yaş çocuklarına İstanbul’u anlatmak, sevdirmek için kaleme aldıkları “SAFFET İLE SERDA GİZEM PEŞİNDE 7 TEPE 7 SIR İstanbul” u keşfetmek isteyen herkesi soluksuz bir maceraya davet ediyor!

SERDA BÜYÜKKOYUNCU - JONATHAN CROOK - SAFFET EMRE TONGUÇ 

İstanbul’u ve gizli hazinelerini gençlere tanıtmak adına Tarihçi, Seyahat Yazarı ve Profesyonel Rehber Saffet Emre Tonguç ile Gezgin, Sanat ve Tarih Yazarı Serda Büyükkoyuncu tarafından hazırlanan 7 kitaplık bu seri, İstanbul’daki benzersiz konumu ile, şehrin 7 tepesinin adeta tümüne hakim olan The Peninsula İstanbul ev sahipliğinde The Peninsula Suite’te gerçekleşen unutulmaz bir lansman etkinliğinde davetlilerle buluştu. 

ALTIN MİMİR

The Peninsula Istanbul’un tarihi yarımada ve boğaz manzarasına hâkim eşsiz terasıyla öne çıkan en özel suite’i, The Peninsula Suite’te gerçekleşen davete sanat ve dünyasından Esra Üstünkaya, Daphne Behar, Selin Kutucular, Beste Yurttaş, Reyhan İpekel, Feryal Gülman, Altın  Mimir ,Sinem Güven, Funda Arkas, Leyla Alaton, Sinan Öncel, Madalina ve Boğdan Dinu, Fulya Nayman, Emine Erdem ,Merih Turan, Duygu Çarmıklı, Meral Kosif, Deniz Ayaydın, Siren Ertan, Neşe Boysanoğlu, Sema Güral Sürmeli, Oylum Talu, Didem Bağrıaçık, Ayten Danışman, Ebru Kohen gibi birçok ünlü isim katıldı.

AYTEN DANIŞMAN 

Misafirler hem İstanbul Boğazı ve Tarihi Yarımada manzarasını bir arada izlemenin keyfine vardılar hem de “SAFFET İLE SERDA GİZEM PEŞİNDE 7 TEPE 7 SIR“ kitabı üzerine güzel sohbetlerin tadını çıkarttılar.

BESTE YURTTAŞ 

The Peninsula Istanbul’in harika misafirperverliğinde, İstanbul’u yaşatan bir deneyim sunuldu.

DAPHNE BEHAR

Aynı şekilde sabah saatlerinde The Peninsula Istanbul’un komşu okullarından biri olan Firuzağa İlkokulu’ndan gelen 3. ve 4. sınıf öğrencileri de 7 TEPE 7 SIR İstanbul kitabını keşfederken The Peninsula Istanbul’da keyifli zaman geçirdiler.

DİDEM BAĞRIAÇIK 

İstanbul ile özdeşleşen isimlerin başında gelen Saffet Emre Tonguç’un şimdiye kadar yazdığı 36 kitabın 21’i İstanbul hakkında. “Rehberlik eşittir kültür elçiliği” diyen Tonguç ülkemizi dünya çapında farklı platformlarda başarıyla yıllardır temsil ediyor.

EBRU KOHEN 

Bilgi birikimi ve çok yönlü kişiliği ile tanıdığımız Serda Büyükkoyuncu, Saffet Emre Tonguç’la güçlerini birleştirerek bugüne kadar sayısız başarıya imza attı. 

EBRU SANVER 

BESTMEN Production çatısı altında yaptıkları turlar, konuşmalar ve organizasyonlarla hem kültürel hayatımıza hem de ülkenin tanıtımına katkı sağlıyorlar.

EMİNE ERDEM - MERİH TURAN - FULYA NAYMAN 

Şimdi de Büyükkoyuncu’nun 30 yıldır işlettiği anaokulunda çocuklarla olan deneyimi ile Tonguç’un 38 yıllık profesyonel rehberlik geçmişinin sentezinden çıkan bu harika kitap serisini tarih meraklılarının beğenisine sundular.

FERYAL GÜLMAN 

Bu Yayınevi A.Ş.’nin, çocuklara tarihi sevdirmek için yayınladığı diğer tarih kitaplarının da toplandığı Arkeologos markası altında yayınlanan 7 kitaplık seride Saffet ve Serda İstanbul’un 7 Tepesi’nde 7 büyük gizemi çözüyorlar.

FİGEN KIRAL 

Her kitaptan heyecanın arttığı seride, genç neslin ilgisini çekecek şekilde kurgulanmış bir hikâyenin içinde tarihi bilgiler sunuluyor. Birbirinin devamı olan kitaplar ise şu şekilde sıralanıyor:

  • Karanlık Sular
  • İstanbul’un Anahtarı
  • Kaybolan Şehir
  • Zerrecikler Evreni
  • 12’nin Gizemi
  • Kozmik Çarpışma
  • Dünyayı Yutan Ejderha

FUNDA ARKAS

JONATHAN CROOK - BELİZ CROOK 

Saffet Emre Tonguç; “Her yerde söylüyorum İstanbul benim aşkım. Keşfetmeye, öğrenmeye, izlemeye doyamıyorum. Şimdiye kadar hep büyüklere yönelik kitaplar yazdım. Bu seri ile yazdığım kitapların sayısı 36 oldu. Ve fark ettim ki artık yeni kuşağa da İstanbul’u anlatmanın vakti geldi.” diyerek bu projenin nasıl ortaya çıktığını anlattı.

SAFFET EMRE TONGUÇ - SERDA BÜYÜKKOYUNCU 

Serda Büyükkoyuncu ise “Bu güzel şehri, kültürümüzü, tarihimizi gençlere tanıtmakla yükümlüyüz. Biz bir başlangıç yapmak istedik. Umarım bu kitaplar ebeveynler kadar okulların da ilgisini çeker ki daha çok gence İstanbul’da yaşamanın heyecanını aktarabiliriz.” diyerek tarih algısının yaratılmasında herkesin hassasiyet göstermesi gerektiğini vurguladı.

“İstanbul’da yaşamayın, İstanbul’u yaşayın” mottosuyla çıktığımız bu yolculukta umarım sizler de bizim kadar harika vakit geçirirsiniz!” diye belirten Saffet Emre Tonguç ve Serda Büyükkoyuncu, serinin devamının geleceğinin de müjdesini verdiler. 

Cemiyet hayatı DARE London yaz davetinde buluştu Cemiyet hayatı DARE London yaz davetinde buluştu

LEYLA ALATON 

Saffet ve Serda’nın İstanbul’da başlayan maceraları Efes, Afrodisias, Nemrut, Troya, Göbeklitepe gibi Anadolu’nun tarihine ışık tutan rotalarda, hız kesmeden devam edecek.  

MADALİNA DİNU - BODAN DİNU 

MEHTAP FERAH 

MERAL KOSİF 

OYLUM TALU 

SAFFET EMRE TONGUÇ - ESRA ÜSTÜNKAYA 

SELİN KUTUCULAR 

SEMA GÜRAL SÜRMELİ 

SERDA BÜYÜKKOYUNCU - REYHAN İPEKEL - SAFFET EMRE TONGUÇ 

SİNAN ÖNCEL 

SİNEM GÜVEN 

Editör: Admin Admin