GENEL

Trump’a yönelik 2'nci suikast girişimi; Biden: "Tüm kaynaklar kullanılacak"

ABD Başkanı Joe Biden ise Donald Trump’ı korumak için Gizli Servis’e tüm kaynakların ve kabiliyetlerin seferber edilmesi talimatını verdiğini belirtti.

 ABD Başkan Adayı Donald Trump’a Florida’da sık sık ziyaret ettiği golf kulübünde suikast girişimi engellendi. Gizli Servis ekipleri, şüphelinin uzun namlulu silahını fark ederek ateş açtı. Şüpheli aracıyla kaçmaya çalıştı ancak otoyolda gözaltına alındı. FBI, olayın soruşturulduğunu belirtirken, Trump’ın rakibi ve mevcut Başkan Yardımcısı Kamala Harris, siyasi şiddeti kınadığını söyledi.

Olay, ABD’nin Florida eyaletinde, Trump’ın sık sık ziyaret ettiği golf kulübünde meydana geldi. Gizli Servis ekipleri, Ryan Wesley Routh adındaki erkek şüphelinin uzun namlulu silahını fark edince ateş açtı. Şüpheli aracıyla kaçmaya çalıştı ancak otoyolda güvenlik güçlerince durdurularak gözaltına alındı. ABD medyası, Routh’un sosyal medyada Trump’ı eleştiren paylaşımlarının olduğunu, Hawaii’de bir inşaat şirketinin sahibi olduğunu duyurdu.

JOE BIDEN: ‘TRUMP'I KORUMAK İÇİN TÜM KAYNAKLAR KULLANILACAK’

ABD Başkanı Joe Biden ise Trump’ı korumak için Gizli Servis’e tüm kaynakların ve kabiliyetlerin seferber edilmesi talimatını verdiğini belirterek şu ifadelere yer verdi:

“Birçok kez söylediğim gibi, ülkemizde siyasi şiddete ya da herhangi bir şiddete asla yer yoktur ve ekibime Gizli Servis'in eski Başkan'ın sürekli güvenliğini sağlamak için gerekli her türlü kaynak, kabiliyet ve koruyucu tedbire sahip olmasını sağlamaya devam etmeleri talimatını verdim.”