EKONOMİ

THY, 2 adet Airbus A350 tipi uçağın finansmanını 'İsviçre Frangı' cinsinden tamamlandı

Türk Hava Yolları (THY), filosuna ağustos ayında katılan iki yeni nesil A350 tipi uçağın finansını KfW IPEX-Bank ile İsviçre Frankı cinsinden tamamladı.

Türk Hava Yolları (THY), filosuna ağustos ayında katılan iki yeni nesil A350 tipi uçağın finansını KfW IPEX-Bank ile İsviçre Frankı cinsinden tamamladı.

THY, yeni uçak alımlarıyla filosunu genişletmeye devam ediyor. Bayrak taşıyıcının filosuna ağustos ayında katılan iki yeni nesil A350 uçağın İsviçre Frangı cinsinden finansmanı, Avrupa İhracat Kredi Kuruluşları garantisi altında KfW IPEX-Bank ile tamamlandı. Yakıt verimliliği en yüksek motorlarla donatılmış modern Airbus A350 geniş gövde uçaklar havayolu şirketinin uzun mesafe ana filosunun önemli bir bölümünü oluşturuyor. THY, yakın zamanda Airbus ile 355 uçak için önemli bir satın alma anlaşması imzalamıştı.

ORTAKLIĞIMIZI SÜRDÜRMEYİ UMUYORUZ

İşlemin gerçekleştirilmesine ilişkin değerlendirmede bulunan Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Üyesi ve Genel Müdür (Mali) Yardımcısı Doç. Dr. Murat Şeker, “Türk Hava Yolları ile KfW IPEX-Bank arasındaki bu sembol niteliğindeki anlaşma, filomuzu yeni nesil uçaklarla modernize ederek uzun vadeli sürdürülebilirlik hedeflerimize olan bağlılığımızı bir kez daha teyit ediyor. Uçak finansmanındaki çeşitlendirme stratejilerimizle uyumlu olan bu İsviçre Frangı para birimi işlemle, KfW IPEX-Bank ile işbirliğimizi güçlendirmekten mutluluk duyuyor ve başarılı ortaklığımızı sürdürmeyi umuyoruz” dedi.

KfW IPEX-Bank Küresel Mobilite Başkanı Sebastian Blum ise “Müşterimiz Türk Hava Yolları ile uzun vadeli ilişkimizi sürdürmekten ve güçlendirmekten mutluluk duyuyoruz. Müşterimizin filo modernizasyonunu desteklemek, Avrupa'da ve dünya çapında mobilitenin dönüşümüne katkıda bulunma tutkumuzla örtüşüyor" diye konuştu.