SPOR

Süper Kupa şampiyonu "Beşiktaş" kupasına kavuştu

Turkcell Süper Kupa’da Galatasaray’ı 5-0 yenerek şampiyon olan Beşiktaş, kupasını aldı.

Turkcell Süper Kupa’da Galatasaray’ı 5-0 yenerek şampiyon olan Beşiktaş, kupasını aldı.

Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanan derbi karşılaşmasında sarı-kırmızılı ekibi 5-0 mağlup eden Beşiktaş, 3’üncü kez kupayı kazandı. Mücadelenin ardından şampiyonluğu taraftarlarıyla kutlayan siyah-beyazlı futbolcular ve yönetim büyük sevinç yaşadı. Sahaya inerek tribünleri gezen başkan Hasan Arat ve yönetim kurulu üyeleri kupa zaferini taraftarlarla ‘3’lü çektirerek’ kutladı.

SÜPER KUPA ŞAMPİYONU BEŞİKTAŞ KUPASINI KAVUŞTU

Daha sonra kupa törenine geçilirken ilk olarak Galatasaray’ın teknik ekibi ve oyuncularına madalyaları takdim edildi. Saha ortasına kurulan platformda Süper Kupa’da 3’üncü kez mutlu sona ulaşan Beşiktaş'ın teknik heyetine ve futbolcularına şampiyonluk madalyaları verildi.

Siyah-beyazlı takımın kaptanları Necip Uysal ve Mert Günok, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'nun verdiği kupayı teknik direktör Giovanni van Bronckhorst ile birlikte havaya kaldırdı.

Kupanın kaldırılmasının ardından siyah-beyazlı futbolcular ve tribünler büyük sevinç yaşadı. Siyah-beyazlılar şampiyonluk sevincini uzun süre taraftarlarıyla kutladı.

MAÇIN OYUNCUSU CIRO IMMOBILE

Beşiktaş'ın yeni transferi İtalyan santrfor Ciro Immobile, Turkcell Süper Kupa karşılaşmasında attığı 2 gole maçın oyuncusu seçildi.

Müsabakada kaydettiği 2 golle 5-0’lık kupa zaferinde önemli rol oynayan 34 yaşındaki tecrübeli futbolcu, basın mensuplarının oylarıyla maçın en değerli oyuncusu ödülüne layık görüldü. Immobile’ye ödülünü Turkcell Yönetim Kurulu Başkanı Şenol Kazancı verdi.

CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN, BEŞİKTAŞ'I TEBRİK ETTİ 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Galatasaray'ı 5-0 mağlup ederek Süper Kupa'nın sahibi olan Beşiktaş'ı tebrik etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, tebrik mesajında, "2024 Turkcell Süper Kupa finalinde Galatasaray’ı mağlup ederek şampiyon olan Beşiktaş’ı ve tüm Beşiktaş camiasını gönülden tebrik ediyorum. Önümüzdeki hafta başlayacak sezonda tüm takımlarımıza başarılar diliyorum" ifadelerine yer verdi.

BAKAN BAK, SÜPER KUPA'YI KAZANAN BEŞİKTAŞ'I TEBRİK ETTİ 

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, Turkcell Süper Kupa maçında rakibi Galatasaray’ı 5-0 yenerek şampiyon olan Beşiktaş’ı yayımladığı mesajla kutladı.

Bakan Bak, tebrik mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Geçen sezon Trendyol Süper Lig'de şampiyon olan Galatasaray ile Ziraat Türkiye Kupası'nı kazanan Beşiktaş arasında İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadı’nda oynanan Turkcell Süper Kupa maçında rakibini mağlup ederek Süper Kupa’yı kazanan Beşiktaş’ı kutluyorum. Siyah beyazlı ekibin başarısında emeği geçen futbolcuları, teknik heyeti, yönetimi ve taraftarları tebrik ediyorum. Galatasaray’ı da Süper Kupa’daki mücadelesi dolayısıyla kutluyorum.”