1 ay önce GENEL

İrlanda ve Avustralya Dışişleri Bakanları Taliban’ın Afganistan yönetimindeki 3. Yılına ilişkin yaptıkları açıklamada, halkın ‘insan haklarından mahrum bir şekilde’ yaşamak zorunda olduğunu belirtti.

1 ay önce GENEL

ABD Başkanı Joe Biden, 14 Ağustos 2012’de Suriye’de esir alınan gazeteci Austin Tice’ın serbest bırakılması çağrısında bulundu.

1 ay önce GENEL

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, İsrail heyetinin ateşkes müzakerelerini görüşmek üzere bugün Katar’ın başkenti Doha’ya gitmesini onayladığı duyurdu.

1 ay önce BİLİM-TEKNOLOJİ

ISS görevli astronot Matthew Dominick, ‘kırmızı ve yeşil aurora akımları’ arasında Ay'ın batışını ve güneşin doğuşunu gösteren bir video paylaştı.

1 ay önce GÜNCEL

Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail’in 7 Ekim’den bu yana Gazze Şeridi’nde düzenlediği saldırılarda 40 bin 5 sivilin hayatını kaybettiğini açıkladı.

1 ay önce SonDakika

Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas: İsrail'in halkımıza, topraklarımıza ve kutsal mekanımıza karşı işlediği iğrenç suçları reddeden Türkiye'nin tüm siyasi partilerini ve sivil toplum kuruluşlarını tutumlarından dolayı kutluyorum.

1 ay önce SAĞLIK

Sağlık Bakanlığı, özellikle Afrika kıtasında görülen M çiçeği (mpox) vakasına Türkiye'de 2024 yılında rastlanmadığını, herhangi bir kısıtlama veya ek tedbir ihtiyacı bulunmadığını açıkladı.

1 ay önce GÜNCEL

.Avrupa Birliği (AB) Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, AB ve ortak şirketlerin etkilenen bölgelere 215 bin doz aşı bağışladığını duyurdu.

1 ay önce SonDakika

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş: Uluslararası Adalet Divanı'nın açmış olduğu bu davayla birlikte inanıyoruz ki, Filistin ve İsrail için yeni bir dönemin başlangıcıdır. Netanyahu ve çetesinin iyi günleridir. Önümüzdeki dönemlerde Netanyahu ve çetesinin, Uluslararası Mahkemelerde hesap vereceği ve yargılanacağı günler yakındır.

1 ay önce GÜNCEL

MSB Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, son 1 haftada yapılan faaliyetlere ilişkin bakanlıkta basın toplantısı düzenledi.