Designist, hayata ve mekâna değer katan seramik ve banyo ürün gruplarıyla tanınan Seranit markası için banyo mobilyası koleksiyonu tasarladı. İlk kez Unicera 2023 Fuarı’nda yine Designist tarafından tasarlanan Seranit standında lanse edilen koleksiyon, doğa ile insanın yarattığı çevre arasındaki güçlü bağların pozitif etkilerinden ilham alan, kullanıcı ihtiyaçlarının gözetildiği, sade, net, organik ve sürdürülebilir tasarımlardan oluşuyor.

ASLI ARIKAN DAYIOĞLU 

İç Mimar Aslı Arıkan Dayıoğlu liderliğinde ulusal ve uluslararası ölçekte ödüllü projelere imza atan Designist, seramik ve banyo ürünleri alanındaki global markalardan biri olan Seranit için banyo mobilyası koleksiyonu tasarladı. İlk kez Unicera 2023 Fuarı’nda yine Designist tarafından tasarlanan Seranit standında lanse edilen koleksiyonda; banyolar, “modern dünya koşullarında yaşamlarının büyük bir kısmını kapalı ortamlar içerisinde geçiren insanlar için doğa ile tekrar bağ kurabileceği alanlardan biri” olarak yorumlanmış ve günümüz teknolojilerinin de tasarıma entegrasyonu ile dingin ve huzurlu banyolar oluşturmak hedeflenmiş.

Koleksiyonda yer alan beş adet banyo mobilyasının tasarımında doğa ile insan arasındaki güçlü bağların yarattığı pozitif etkilerden ilham alan ve kullanıcı ihtiyaçlarını gözeterek, estetik ve fonksiyonel ürünler oluşturmayı hedefleyen Designist; Stone”, “Natur”, “Net”, “Cool” ve “Recta” serisi banyo mobilyalarında doğadan alınan ilham ile organik formları nötr tonlar ile bütünleştirmiş.

Stone ürün grubundaki lavabo, formunu deniz ve okyanus dalgalarının güçlü akışı ile şekillenen çakıl taşlarının görünümlerinden alıyor. Aynı tonda ve dokuda tasarlanmış olan tezgâh ile birlikte sunulan Stone, yine çakıl taşı formundaki aydınlatma, askı ve ahşap kulp gibi aksesuarlar ile tamamlanıyor. Stone banyo dolabının tasarımında kullanılan katmanlar ile malzeme, doku ve renk farklılıkları; dolabın kabuğunu oluşturan ve çevreleyen dış gövdede kayanın çakıla, çakılın kuma dönüşüm hikayesinin katmanlarını simgeliyor.

Natur’un tasarımındaki çıkış noktası ise doğadan ilham alarak her gün kullandığımız banyo mobilyalarını özelleştirmek olmuş. Tıpkı suyun, istiridye mantarının organik formuna katkısı olduğu gibi, Natur da şekillenirken banyolarda akışkan formuyla hayat buluyor. Doğada nadir bulunduğu için değerlenen istiridye mantarları gibi Natur'un da kullanıcılar için banyolardaki en değerli ürün olmasını amaçlayan Designist, dolap kapaklarındaki detaylarda ve ürünü oluşturan malzemelerde istiridye mantarının dokusundan esinlenmiş.

Sade, yalın ve çeşitlendirilebilen tasarım anlayışı ile hayata geçirilen Net, modüler yapısı ile kullanıcıların ve mekanların ihtiyaçları doğrultusunda değiştirilebilme esnekliğine sahip. Designist, Net tasarımında; opsiyonel ayak kullanımı, çekmece çeşitleri, açılı ayna, yan havluluk, cam raf, mermer ya da metal aksesuar sistemleri gibi eklenebilir ürünlerle kullanıcıları tasarım sürecine dahil etmeyi ve çok amaçlı bir kullanım sunmayı hedeflemiş.

Endüstriyel şıklık ile rafine estetiği birleştiren bir tasarım anlayışı ile kullanıcı odaklı, ulaşılabilir bir ürün olarak tasarlanan Cool ise metalin hamlığını ve camın gücünü, ahşabın yalınlığı ile birleştirerek pastel renklerle bütünleştiriyor ve bazen de terrazzo gibi daha dinamik bitişlerle kontrast sergiliyor. Tezgâh ya da lavabo malzemesi ile aynı bitişteki arkadan ışıklı aynası, opsiyonel alt dolap ya da perfore rafı ve yanlarındaki havluluk detayı, kullanıcıya kompakt ve flexible çözümler sunarak banyoda keyifli ve yeni bir deneyim yaşatmayı hedefliyor.

Recta, hiçbir duvar taşıyıcısına gerek kalmadan, özel boyalı zarif ayakları ile banyoda kendi başına ayakta durarak güçlü bir duruş sergiliyor. Recta, havluluğu ve deri kaplı çekmeceleri ile misafir banyolarının vazgeçilmezi olmayı hedefliyor.

Konfor Mobilya’nın yeni reklam yüzü: "Demet Özdemir" Konfor Mobilya’nın yeni reklam yüzü: "Demet Özdemir"

SERANİT'İN UNICERA 2023 FUAR STANDINI DA DESIGBIST TASARLADI!..

6-10 Kasım tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde ziyaretçileri ile buluşan Unicera 2023 fuarındaki 1300 metrekarelik Seranit standı da Designist imzasını taşıyor. Fuar ziyaretçilerinin büyük ilgi gösterdiği Seranit standının tasarımında banyo ve su ilişkisini ele alarak yola çıkan Designist, doğanın eşsiz dengesini, su ile kumun birleştiği anda oluşturdukları ahengi ve dinginliği tasarımına yansıtmış. Bununla birlikte evren ve içinde barındırdığı hayat ile nesneler arasındaki kusursuz denge ve doğadaki mucizevi mühendisliğin saf ve el değmemiş muhteşem güzelliği, tasarımın çıkış noktalarını oluşturmuş. Döngünün bir parçası olarak insanın günlük yaşamında da denge ve ahengi hissedebilmesi için renklerin ve dokuların sadeliği ile amorf formları tasarımlarında kullanan Designist, bu dinginliği kullanıcıya yansıtmayı hedeflemiş.

Seranit fuar standının tasarım konseptinde, su ve seramiğin ham maddesi olan kum ile deniz kabuğu imgelerinden ilham alan Designist, tüm stant alanını deniz kabuğunun dairesel ve akışkan formundan esinlenerek biçimlendirmiş. Tasarımda tercih edilen soft, sıcak renkler ve malzemeler ile de bu fikir desteklenmiş.

Aynı zamanda Seranit’in banyolarının istiridyenin içindeki bir inci gibi değerli olduğunu vurgulamak amacıyla banyo mobilyası koleksiyonu fuar alanının tam ortasına yerleştirilmiş ve birer mücevher gibi sergilenmiş. Konseptin bir diğer parçası olan kum elementi ise tüm fuar alanında ön plana çıkarılmış ve 2024 yılı seramik koleksiyonlarının sergilenebileceği bir sergileme elemanı olarak kullanılmış.

Fuar Tasarımı: Aslı Arıkan Dayıoğlu & Öykü Tuna Beşer

Ürün Tasarımları:

Stone: Aslı Arıkan Dayıoğlu

Cool: Reyhan Uras

Natur: Pelin Ulaş

Net: İlke Behzetoğlu

Recta: Ece Şahin