Türk Çağdaş Resim sanatının önemli isimlerinden Devrim Erbil’in eserlerini içerenYatay Derinliksergisi, MAJİ Art Gallery’de büyük ilgi görmüştü. Sergi şimdi, Prof. Dr. Uğur Batı’nın yazdığı kitap olarak sanat dünyasında yerini aldı.

NESLİHAN DONAY - GAYE DONAY - DEVRİM ERBİL - ÇİĞDEM SABANCI - UĞUR BATI 

Kitabın lansmanı, MAJİ Art Gallery sahibi Gaye Donay’ın önderliğinde ve Çiğdem Sabancı’nın katkılarıyla Titanic Luxury Collection Bodrum Hotel’de gerçekleştirildi. Etkinlikte, Tamer Levent, Seray Sever, Nilüfer Aladdinoğlu, Meri Maliki, Nezihe Kılıç, Sevgi İsfendiyaroğlu, Gaye Sökmen, Sevda Akgün, Ahmet ve Sevtap Dördüncü gibi isimler katıldı.

SANAT DÜNYASINDA YATAY DERİNLİK: DEVRİM ERBİL'İN YENİ KİTABI TANITILDI

Türk Çağdaş Resim sanatının yaşayan efsanelerinden Devrim Erbil’in tüm dönemlerinden eserlerini içeren “Yatay Derinlik” sergisi, geçtiğimiz aylarda MAJİ Art Gallery’de sanatseverlerle buluşmuş ve büyük ilgi görmüştü. Şimdi ise bu benzersiz sergi, Prof. Dr. Uğur Batı’nın kaleminden çıkan bir kitap olarak sanat dünyasında ölümsüzleşti. 

Kitabın lansmanı, MAJİ Art Gallery sahibi Gaye Donay’ın önderliğinde Titanic Luxury Collection Bodrum Hotel’de gerçekleşti. Türk sanat dünyasının önemli koleksiyonerlerinden Çiğdem Sabancı’nın katkılarıyla yapılan etkinlikte, oyuncu Tamer Levent, sunucu ve oyuncu Seray Sever, Nilüfer Aladdinoğlu, Meri Maliki, Nezihe Kılıç, Sevgi İsfendiyaroğlu, Gaye Sökmen, Sevda Akgün, Ahmet ve Sevtap Dördüncü gibi önemli isimler davetli olarak yer aldı.

GAYE DONAY - DEVRİM ERBİL 

GAYE DONAY: "YATAY DERİNLİK' KİTABINI OLUŞTURMAK BENİM İÇİN BÜYÜK BİR GURUR KAYNAĞI"

MAJİ Art Gallery sahibi Gaye Donay, lansmanda yaptığı konuşmada, “İş hayatında sanata adadığı son 9 yılı geride bıraktığını belirterek; 28 kişisel sergi, 86 televizyon programı, 54 sanat semineri, birçok sanat çalıştayı ve uluslararası 11 sosyal sorumluluk projesi gerçekleştirdim. Ancak bir kitap çıkarmak bambaşka bir deneyim.  Devrim Erbil’in sanatının ötesine, içsel dünyasına doğru bir yolculuğa çıkacağız. Yatay Derinlik kitabı. Devrim Erbil'in, yalnızca eserlerini değil, Aynı zamanda onun sanata bakışını, yaşadığı dönüm noktalarını ve yaratma sürecinde karşılaştığı zorlukları bizlerle paylaşıyor.  Devrim Erbil’in ‘Yatay Derinlik’ kitabını oluşturmak benim için büyük bir gurur kaynağı. Sanat dünyasında derin izler bırakan devlet sanatçımız Devrim Erbil’in, Prof. Dr. Uğur Batı’nın kalemiyle hayat bulan ‘Yatay Derinlik’ kitabı, Erbil’in eserlerinin ötesinde, onun içsel dünyasına dair derin bir yolculuk sunuyor. Kitap, sadece Erbil’in sanata bakış açısını ve dönüm noktalarını değil, aynı zamanda onu insan olarak daha yakından tanımamıza da olanak tanıyor” dedi.

DEVRİM ERBİL - ÇİĞDEM SABANCI 

ÇİĞDEM SABANCI: "SAKIP SABANCI'NIN BİZLERE BIRAKTIĞI EN KIYMETLİ MİRAS SANATA DEĞER VERMEK"

Çiğdem Sabancı konuşmasında, “Rahmetli amcam Sakıp Sabancı, Sabancı ailesi gençlerine bıraktığı en kıymetli mirasın sanata ve sanatçıya değer vermek olduğunu hatırlatarak sözlerine başladı. Bu mirası yaşatmak ve misyonunu gerçekleştirmek benim için büyük bir mutluluk. Bir toplumu bir arada tutan, sadece o toplumda yaşayan insanlar değil, bu insanların ortak değerleri ve ilkeleridir. Ortak ilke ve değerler, kültürel geçmişimizle güçlenir ve bizi biz yapan unsurlardır. Tutkuyla yaşamak, işine özveriyle sahip çıkmak, her zaman en iyiyi aramak, insanı, doğayı ve tabiatı sevmek, üretken olmak ve kendini iyi ifade edebilmek gibi değerler, aslında sanat ve sanatçıyı anlatmaktadır” dedi.

GAYE DONAY - UĞUR BATI

UĞUR BATI: "TÜRKİYE, DEVRİM ERBİL'İ DESTEKLEDİĞİ İÇİN ŞANSLI"

Prof. Dr. Uğur Batı, kitabın hazırlık sürecindeki titiz çalışmasıyla, sanat kitabının ötesinde önemli bir eser sundu. Lansmanda yaptığı konuşmada Batı, “Türkiye’de derin bir ressamın varlığına şükretmeliyiz; Türkiye, Devrim Erbil’i desteklediği için şanslı. ‘Yatay Derinlik’ ifadesiyle tanımladığımız çeşitli üsluplarda eserleri bulunan Erbil, evrensel bir sanatçı olarak öne çıkıyor. Marküteri, batik, vitray, halı ve kilim gibi tekniklerle, yatay genişliği bu denli kapsamlı olan başka bir ressam Türkiye’de bulunmuyor. Kitabı da bu kavram etrafında oluşturduk. Göstergebilim, retorik, edebiyat ve felsefe gibi formların ortaklığında, Devrim Erbil’in özünü ve sözünü irdelediğimiz bir çalışma kaleme aldık. Güzel bir okuma deneyimi sunmasını umuyoruz” dedi.

GAYE DONAY - DEVRİM ERBİL ÇİĞDEM SABANCI 

Bodrum'da sanat hız kesmiyor... Bodrum'da sanat hız kesmiyor...

DEVRİM ERBİL: "SANATLA DAHA ANLAMLI BİR DÜNYA KURMAYI AMAÇLADIM"

Sanatçı Devrim Erbil, konuşmasında, “Sanatın Türkiye’nin dört bir yanına yayılmasını, gençlerin daha duyarlı ve zarif olmalarını hayal ettim. Sanatın, ülkemizde kötü olayları önleyebilecek en önemli güç olduğuna inanıyorum. Ülkeler arası ilişkilerde ve insanlığa düşmanlıkta, sanatın zarafeti ve duyarlılığı ön planda tutarak bu olumsuzlukların üstesinden gelebileceğini düşünüyorum. Sanatın geçmişten günümüze kadar duyguları ve sevgiyi ifade ettiğini vurguladım; bu yüzden sanatın yaygınlaştırılması gerektiğini belirttim. Öğrencilerime bu değerleri anlattım ve onlar da beni yanıltmadı. Bu misyonumu sadece kendim için değil, halk ve toplum için gerçekleştirdim. Sanatla daha anlamlı bir dünya kurmayı amaçladım” dedi.

GAYE DONAY - TAMER LEVENT 

Ayrıca, Uğur Batı’nın dünya görüşü ve sanata yaklaşımının kendisini etkilediğini belirten Erbil, Gaye Donay’ın çağdaşlığı, kurumsallığı ve kaliteyi anlatmak için galeri kurmasının sanat için önemli bir adım olduğunu ifade etti. Bodrum’da tüm eserlerini topladığını ve bir müze armağan etmek istediğini belirterek, bu konuda kendisine yardımcı olan herkese teşekkür etti ve sanat dolu mutlu günler diledi.

SERAY SEVER - GAYE DONAY 

Lansman sonrası sanatçı Devrim Erbil, “Yatay Derinlik” kitabını imzaladı. Kitap 226 sayfadan oluşuyor. 

Editör: Admin Admin