Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Almanya Başbakanı Olaf Scholz, İngiltere Başbakanı Keir Starmer ve ABD Başkanı Joe Biden dün Berlin’de bir araya geldi. 

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Almanya Başbakanı Olaf Scholz, İngiltere Başbakanı Keir Starmer ve ABD Başkanı Joe Biden dün Berlin’de bir araya geldi. Liderlerin gündeminde Ukrayna’ya yapılacak ek yardımlar ve Zafer Planı vardı. Almanya Başbakanlık Ofisi’nden yapılan açıklamada, “Liderler, Rusya'nın Ukrayna'ya karşı devam eden saldırgan savaşını kınadılar ve Ukrayna'ya, dondurulmuş Rus varlıklarından elde edilen gelirlerin kullanımı da dahil olmak üzere ek güvenlik, ekonomik ve insani yardım sağlama planlarını görüştüler. Ayrıca Birleşmiş Milletler (BM) Şartı da dahil olmak üzere uluslararası hukuka, egemenlik ile toprak bütünlüğüne saygıya dayalı adil ve kalıcı bir barışı güvence altına alma çabalarında Ukrayna'yı desteklemeye devam etme kararlılıklarını yinelediler" ifadelerine yer verdi. 

Türkiye ile Özbekistan arasında 'kültürel işbirliği eylem planı' imzalandı Türkiye ile Özbekistan arasında 'kültürel işbirliği eylem planı' imzalandı

FRANSIZ MİLLETVEKİLİ PORTES’DEN TEPKİ

Fransız muhalif milletvekili Thomas Portes, liderlerin Berlin’de bir araya geldikleri bir fotoğrafı paylaşan ABD Başkanı Joe Biden’a cevap vererek, “Bu, soykırım silahlarının tedarikçilerinin yüzüdür. Tarih unutmayacaktır” ifadelerini kullandı.

Editör: Admin Admin