Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar VucicÇekya Cumhurbaşkanı Petr Pavel ve Macaristan Başbakanı Viktor Orban, Slovakya Başbakanı Robert Fico’ya yönelik silahlı saldırıyla ilgi açıklama yaptı

Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic, Başbakan Fico’ya yönelik silahlı saldırıyla ilgili “Benim ve Sırbistan'ın çok iyi bir dostu olan Robert Fico'ya düzenlenen suikast girişimi karşısında şok oldum. Sevgili dostum, senin için ve sağlığın için dua ediyorum” açıklamasını yaptı.

İngiltere’de İşçi Partisi’nin 'zaferi' sonrası dünya liderlerinden tebrik mesajları İngiltere’de İşçi Partisi’nin 'zaferi' sonrası dünya liderlerinden tebrik mesajları

Çekya Cumhurbaşkanı Petr Pavel ise “Motivasyonu ne olursa olsun, Robert Fico'ya yapılan saldırı kesinlikle kınanmalıdır. Toplumda düşmanlığın ve saldırganlığın derinleşmesinin ne kadar ileri gidebileceğine dair bize bir uyarı olmalı. Robert Fico'nun bu olaydan zarar görmemesini diliyorum” mesajını paylaştı.

Macaristan Başbakanı Viktor Orban “Arkadaşım Başbakan Robert Fico'ya yapılan menfur saldırı beni derinden sarstı. Sağlığı ve bir an önce iyileşmesi için dua ediyoruz! Tanrı onu ve ülkesini korusun!” dedi.

Editör: Admin Admin