SCCTTürkiye’de İsviçre Ticaret Odası, 40. Yılını, ve cemiyet hayatı ile diplomatik çevrelerden konukların katıldığı bir resepsiyonla kutladı

LEYLA ALATON

SCCT Başkanı Arpat Şenocak ve Başkan Yardımcısı Müriel Keribar Hayırel ev sahipliğinde gerçekleşen gecede, İsviçre Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Riccarda Torriani, İsviçre İstanbul Başkonsolos Vekili Roland Brun, TEV Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Mehmet Şükrü Tekbaş, Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan, Leyla Alaton, Cem Hakko ve Mustafa Sandal konuklar arasındaydı.

CEM HAKKO 

İSVİÇRE TİCARET ODASI 40. YILINI EĞİTİM PROJELERİ İLE TAÇLANDIRIYOR

Arpat Şenocak gecenin açılış konuşmasında; kırk yılda oluşturulan güçlü ekosistemin Türkiye’deki iş dünyasına sağladığı katma değerli faydaları gözlemlemekten memnuniyet duyduklarını ifade ederek, ülkedeki işgücüne destek vermek amacıyla eğitime odaklı projelere yönelmeyi öncelikle hedeflediklerini ifade etti.

ROLAND BRUN - ARPAT ŞENOCAK 

İsviçre Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Riccarda Torriani, iki ulusun arasındaki kırk yıllık iş birliği, ortaklık ve dostluğu kutlayan bu önemli olayın bir parçası olmaktan büyük bir ayrıcalık duyduğunu vurguladığı konuşmasında şunları söyledi; “Geçtiğimiz kırk yılın başarılarını düşündüğümüzde, İsviçre-Türkiye ortaklığında dayanıklılığı, yaratıcılığı ve girişimci ruhu hatırlarız. Değişim ve zorluk dönemlerinde, ülkelerimiz ortak değerler ve karşılıklı refaha olan bağlılıkla birleşmiş, kararlı müttefikler olarak kalmıştır. Bu dönüm noktasını kutlarken, geleceğe de iyimserlik ve kararlılıkla bakıyoruz. SCCT, ekonomik bağlarımızı derinleştirip çeşitlendirme, yeni iş birliği fırsatlarını keşfetme ve küresel pazardaki ortaya çıkan zorlukları ele alma çabalarımızın arkasındaki itici güç olmaya devam ediyor.”

MÜRİEL KERİBAR HAYIREL - ARPAT ŞENOCAK - EDA AKALIN 

Seçkin konukların katıldığı, The Peninsula İstanbul Hotel’de gerçekleşen gecede, Türk Eğitim Vakfı İnanç Türkeş Özel Lisesi'nin (TEVITÖL) öğrencilerinin özel bir konseri de yer aldı. Değerli öğrencilerin olağanüstü yeteneklerini sergiledikleri konser, konuklar tarafından ilgi ile izlendi.  

TEV Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Şükrü Tekbaş: “Türkiye’de İsviçre Ticaret Odası Derneği’nin 40 yıldır süregelen başarılı çalışmalarını kutluyor, kendilerini tebrik ediyorum. Ayrıca bu anlamlı günün Türk Eğitim Vakfı (TEV) için de özel bir anlam taşımasını sağlayan İsviçre Ticaret Odası Derneği’ne Vakfımız adına teşekkürlerimizi sunuyorum. Bugünkü etkinlikten elde edilecek gelirin Türk Eğitim Vakfı'na bağışlanacak olması, bizim için büyük bir onur ve mutluluk. Bu anlamlı bağış sayesinde, daha fazla gencimize eğitimde fırsat eşitliği sağlayabilecek ve onların hayallerini gerçekleştirmelerine katkıda bulunabileceğiz. Bu vesileyle, burada bulunan herkese minnettarız.”

Etkinliğin gerçekleşmesine başta ana sponsor The Peninsula Istanbul olmak üzere, ABB, Barry Callebaut, Enco, Hilti, MG International Fragrance Company, Neovii, Nestle, Sika, Vakko, Abdi İbrahim, Bordier, Geberit, Habib Bank, Logitech, Metrans, Mettler Toledo, Oerlikon, Bank J. Safra Sarasin, Tektaş Watches & Jewellery, UBP, Weitnauer, Yapı Kredi, Mondelez International, Sedef Grup, Play Tuşu, Piguet katkıda bulundular.

ROLAND BRUN - RICCARDA TORRIANI - CORNELIA CAMENZIND - ARPAT ŞENOCAK 

Mehmet Kutman: "Zorlukları aşarak, büyüme fırsatına çevirdik” Mehmet Kutman: "Zorlukları aşarak, büyüme fırsatına çevirdik”

İSVİÇRE, ÜLKEMİZİN ÖNDE GELEN TİCARET VE YATIRIM ORTAKLARI ARASINDA

Türkiye’de faaliyet gösteren 300’ün üzerindeki İsviçre merkezli şirketin bugün itibarıyla 10 milyar dolarlık yatırım stoku bulunuyor. İsviçreli firmalar Türkiye’de 30 bin civarında doğrudan istihdam, 100 binin üzerinde de dolaylı istihdam sağlamaktadır.

Türkiye’ye yatırım yapan ülkeler arasında 2022 yılında dördüncü sıradan yer alan İsviçre, uluslararası doğrudan yatırımcılar arasında hali hazırda 8. sırada yer konumlanmakta. İki ülke arasındaki toplam ticaret hacmi 16 milyar İsviçre Frank’ini aşmış olup, değerli madenler hariç tutulduğunda ikili ticaretin dengeli bir seyir izlediği gözlenmektedir. İkili ilişkiler son dönemde ivme kazanmış olup, pandemi sonrası İsviçre’den Türkiye’ye gelen ziyaretçilerin sayısında kayda değer bir artış gözlenmektedir.

Editör: Admin Admin