Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Bosna Hersek ile ticaret hacminin bu senenin sonunda 1 milyar dolara ulaşacağını tahmin ediyoruz" Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Bosna Hersek ile ticaret hacminin bu senenin sonunda 1 milyar dolara ulaşacağını tahmin ediyoruz"

İran Dışişleri Bakanı Ali Bakıri, Ürdün Dışişleri Bakanı Ayman Safadi ve Mısır Dışişleri Bakanı Badr Abdelatty ile telefonda görüştü. Bakan Bakıri, İslam ülkelerini İsrail’e karşı kararlı duruş sergilemeye çağırdı.

İran Dışişleri Bakanlığı’ndan görüşmeye ilişkin yapılan açıklamada, “Ürdün ve Mısır Dışişleri Bakanları ile son 48 saat içerisinde gerçekleştirdiğimiz ikinci telefon görüşmelerinde bölgedeki gelişmelerle ilgili görüşlerimizi paylaştık ve her üçümüz de bölge ülkeleri arasındaki görüşmelerin devam etmesi gerektiğini vurguladık. Batı Asya'daki durum, Tel Aviv'i yöneten suç çetesinin suçlarına ve tehlikeli maceralarına devam etmesi nedeniyle özellikle hassastır. Bölgedeki İslam ülkeleri Gazze'de devam eden soykırımı ve Siyonist rejimin saldırganlığının bölgeye yayılmasını durdurmak için birleşik ve kararlı bir duruş sergilemeli ve koordineli hareket etmelidir” denildi.

Editör: Admin Admin