Ukrayna Haberleri

ukrayna haberleri ve güncel ukrayna gelişmeleri, ukrayna ile ilgili tüm video, ukrayna fotoğrafları ve ukrayna haberleri HABERCHANNEL.COM - Güncel Haberler - Son Dakika Haberleri sitemizde


GENEL

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Ukrayna Başbakan Yardımcısı ve Ekonomi Bakanı Yulia Svyrydenko ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. 

GENEL

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, ulusa sesleniş konuşmasında Rusların 'Zaporijya Nükleer Santrali’ndeki güç ünitelerinin çatısına ‘bombaya benzer’ nesneler yerleştirdiğini söyledi.

GENEL

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg’in görev süresinin 1 yıl daha uzatılması kararını memnuniyetle karşıladıklarını açıkladı.

GENEL

Rusya’nın Moskova Belediye Başkanı Sergey Sobyanin, Ukrayna’nın insansız hava araçlarıyla saldırı düzenlediğini, tüm İHA’ların etkisiz hale getirildiğini duyurdu.

GÜNCEL

Ukrayna-Rusya savaşında işlenen suçları soruşturacak olan ICPA ofisi, Lahey’de açıldı...

GENEL

 İsveçli çevre aktivisti Greta Thunberg (20), perşembe günü Kiev’de Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski ile görüştü.  

GENEL

Macaristan Başbakanı Viktor Orban, AB’nin uzun vade bütçesinin tükenmesine dikkat çekip “Bütçeye ne oldu? Para nerede, Avrupa Komisyonu?” paylaşımını yaptı.

GENEL

Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski ile görüşme gerçekleştirmek üzere ülkenin başkenti Kiev’e gitti.

GÜNCEL

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, saldırıya ilişkin yaptığı açıklamada, “Bugün Rus teröristler Kramatorsk'u da acımasızca bombaladı." dedi.

GENEL

Cumhurbaşkanı Dış Politika Başdanışmanı Büyükelçi Akif Çağatay Kılıç, ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jack Sullivan ile telefonda görüştü.

GÜNCEL

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, ülkenin Donetsk bölgesindeki cephelerde savaşan Ukrayna askerlerini ziyaret etti.

GENEL

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, Rusya’da Wagner grubunun isyanının ardından yaptığı ulusa sesleniş konuşmasında, "Dünya, Rusya’nın hiçbir şeyi kontrol etmediğini gördü"dedi.