Bilim Haberleri

bilim haberleri ve güncel bilim gelişmeleri, bilim ile ilgili tüm video, bilim fotoğrafları ve bilim haberleri HABERCHANNEL.COM - Güncel Haberler - Son Dakika Haberleri sitemizde


BİLİM-TEKNOLOJİ

Norveç Nobel Komitesi 2024 Nobel Barış Ödülünü Japon Nihon Hidankyo kuruluşuna verdi...

BİLİM-TEKNOLOJİ

NASA’nın Chandra X-ışını Gözlemevi ve diğer gelişmiş teleskopları kullanılarak büyük bir kara deliğin iki yıldızı nasıl yok ettiği ortaya koyuldu.

BİLİM-TEKNOLOJİ

2024 Nobel Kimya Ödülü'nü David Baker, Demis Hassabis ve John Jumper kazandı...

SANAT

Akbank’ın köklü tarihi ve gelecek vizyonu dünyanın önde gelen medya sanatçılarından Refik Anadol'un büyüleyici eserinde buluştu.

BİLİM-TEKNOLOJİ

Nobel Fizik Ödülü'nü Amerikalı John Hopfield ve İngiliz asıllı Kanada vatandaşı Geoffrey Hinton, öğrenebilen makineler konusundaki öncü çalışmaları ile kazandı.

BİLİM-TEKNOLOJİ

Bilim insanları, Güney Afrika'daki kayalıklarda 2 milyar yıl öncesine ait mikroplar keşfetti.

BİLİM-TEKNOLOJİ

2024 Nobel Tıp Ödülü, mikroRNA'nın keşfi ve gen düzenlemesi çalışmaları nedeniyle ABD’li Victor Ambros ve Gary Ruvkun’a verildi.

Apple'ın kurucularından Steve Wozniak, “Ben yapay zekânın y'sine inanıyorum. Yapay zekânın bir zekâsı yok. Aslında bir beyin inşa etmeye çalışıyoruz"...

SAĞLIK

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Tevfik Özlü, Almanya’da ortaya çıkan, COVID-19’un yeni ‘XEC’ varyantına ilişkin açıklama yaptı.

NASA, yüksek sıcaklıkların Norveç takımadalarındaki buzulların rekor düzeyde erimesine neden olduğunu açıkladı.

ISS görevli astronot Matthew Dominick, ‘kırmızı ve yeşil aurora akımları’ arasında Ay'ın batışını ve güneşin doğuşunu gösteren bir video paylaştı.

BİLİM-TEKNOLOJİ

Türkiye'nin ilk yerli ve milli haberleşme uydusu Türksat 6A, Türkiye saatiyle 02.30’da ABD'nin Florida eyaletindeki Cape Canaveral Hava Kuvvetleri İstasyonu'ndan...