Cumhurbaşkanı Erdoğan: (Son günlerde yaşanan olaylar) Pazartesi yaptığımız merkez kurul toplantısı bu olayları enine boyuna değerlendirip milletimizin sesine kulak vererek bu çerçevede bazı önemli adımlar atma kararı aldık. İnsanlarımızın sokakta, evinden, iş yerinde hiçbir endişe duymadan hayatını güvenle sürdürülmesini sağlamak için ne gerekiyorsa yapacağız. Emniyet içinde bir zafiyet varsa neşteri vurup bunu gidereceğiz. Adalet sitemize tıkanıklık varsa yanlışlık varsa neşteri vurup Allahın izniyle onu da çözüme kavuşturacağız.

Sağlık Bakanlığı: Malatya’nın Kale ilçesinde saat 10.46’da meydana gelen ve çevre illerde hissedilen 5.9 büyüklüğündeki depremde şu ana kadar can kaybı bildirilmemiştir. Sağlık Bakanlığı: Malatya’nın Kale ilçesinde saat 10.46’da meydana gelen ve çevre illerde hissedilen 5.9 büyüklüğündeki depremde şu ana kadar can kaybı bildirilmemiştir.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Suçu önlemeden suçla ve suçlularla mücadeleye, yargılamalardan infaz ve ıslah sistemimize, nerede boşluk varsa mutlaka hal yoluna koyacağız

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Belirli suçlarda infaz hükümlerinin, alınan cezanın yüzde 10'u cezaevinde geçirildikten sonra işlemeye başlaması sağlanacaktır.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Mesela 5 suç kaydı olan birinin, diğer davalarının bitip sabıka kaydına işlenmesi beklenmeden tutuklu yargılanmasının önü açılacak.Tutukluluk süresi, kişinin işlediği suçlar ve alacağı cezalarla orantılı belirlenecek. Bu husus toplum vicdanını yaralayan belirli suçlar için geçerli olacak.Toplumda adalet duygusu güçlenecek. Adaleti tessi etme boynumuzun borcudur, nerede sorun varsa düzelteceğiz.

Editör: Admin Admin