SPOR

Celal Bayar koşusu gurur ile izlendi...

16 Ağustos Cuma günü Veliefendi Hipodromunda gerçekleşen CELAL BAYAR KOŞUSU heyecan ve coşkuyla izlendi.

On yıl Cumhurbaşkanlığı yapan merhum Celal Bayer adına her sene düzenlenen "Celal Bayar Koşusu" iş, sanat ve cemiyet hayatının önde gelen simaları Ebru Sanver, Duygu Fatura, Alper Tunga, Sevgi Toprak Tunga, Müjgan-Akkan Suver  gibi isimler katıldı. Celal Bayar adına torunu olan Prof. Dr. Akile Gürsoy temsil edip protokol de heyecan ile yarışı izlediler. 

HARUN KAHRAMAN-AKİLE GÜRSOY 

BİRİNCİ GELEN AT SAHİBİNE ÖDÜLÜNÜ AKİLE GÜRSOY TAKDİM ETTİ

Koşuyu 3 numaralı Hardmet isimli safkan at jokeyi Ahmet Çelik’in birincilik ile bitirirken at sahibi Harun Kahraman’a protokol de ödülünü Prof. Dr. Akile Gürsoy takdim etti.

16 Ağustos Cuma günü Veliefendi Hipodromunda gerçekleşen CELAL BAYAR KOŞUSU heyecan ve coşkuyla izlendi. Koşuyu safkan Hardmet ve jokeyi Ahmet Çelik birincilikle bitirdiler. At sahibi Harun Kahraman’a kupayı Celal Bayar’ın torunu Akile Gürsoy takdim etti.

ALPER TUNGA-SEVGİ TOPRAK TUNGA-EBRU SANVER-ANNE MALLIA- WALTER MALLIA 

Celal Bayar Koşusu,  at ve yarış severler tarafından geniş kitleler tarafından izlendi. Protokolde bulunanlar arasında akademisyenler, iş, sanat ve cemiyet hayatının önde gelen isimleri yer aldı. Türkiye Jokey Kulübü Yönetim Kurulu üyesi Selman Taşbek; at sahibi ve yetiştiricisi, TJK asli üyesi Duygu Fatura; Beykent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Volkan Öngel ve ailesi; hidrolik mühendis Prof. Dr. Beyhan Yeğen; Arnavutluk fahri konsolosu Ebru Sanver; Marmara Grubu Vakfı başkanı Akkan Suver ve eşi Müjgan hanım; İstanbul’un Malta başkonsolosu Walter Mallia ve eşi; İETT Genel Md. Yrd. Onur Temurlenk; Sevgi Toprak Tunga ve eşi Alper Tunga; Navitas Spa Merkezi ve Spor Salonu sahibi Serdar Ergün, Medya ve İletişim uzmanı Doç. Dr. Asuman Kutlu; Türk Dili ve Edebiyatı uzmanı Doç. Dr. Ali Şeylan ve ailesi yarışı izleyenler arasındaydı.

DUYGU FATURA 

1950-1960 yılları arasında Türkiye’nin 3. Cumhurbaşkanlığını yapan, çağdaş yarış ve at yetiştiriciliğinin oluşumu ve Türkiye Jokey Kulübü’nün kuruluşunda etkin rol oynamış olan Celal Bayar biniciliği ve at sevgisi ile de tanınıyor. Safkan atı Cap Gris Nez, 1929’da düzenlenen 2. Gazi Koşusunu kazanmıştır. Veliefendi Hipodromunda yeni açılan müzede Celal Bayar’ın atlarının bazı malzemeleri sergilenmektedir.

HANDE-LEVENT BOZATLI 

MÜJGAN-AKKAN SUVER 

SERDAR ERGÜN