Kadınların özgürlük ve eşitlik mücadelesine sanatsal bir bakış sunan Cansiparane Sergisi, 20 Kasım akşamı gerçekleştirilen özel bir davetle sanatseverlerle buluştu.

AYŞEGÜL DİNÇKÖK 

Gama Gallery’nin ev sahipliğinde düzenlenen açılış gecesi, Ayşegül Dinçkök, Özlem Güsar, Füsun Yönder, İpek Yönder, Ceylan Atuk ve Melek Manisalı  gibi iş, sanat ve cemiyet dünyasından pek çok ismi bir araya getirdi.

Çağdaş mozaik sanatçısı Gözde Tolan’ın liderliğinde gerçekleşen sergi, 15 sanatçının kelebeklerin zarif formlarından ilham alarak yarattığı 25 eserden oluşuyor.

ÖZLEM GÜSAR 

Kadına yönelik şiddete karşı sanatsal bir direniş manifestosu sunan sergi, kelebeklerin zarafetini ve özgürlüğünü, bireysel ve toplumsal mücadelenin güçlü bir simgesi olarak izleyicilere sunuyor.

FÜSUN YÖNDER 

Dominik Cumhuriyeti’nde özgürlük ve eşitlik için verdikleri cesur direnişle tanınan Mirabal Kardeşler’in ilham veren mücadelesine atıfta bulunan eserler, seramik, cam, porselen, doğal taş ve kumaş gibi farklı materyallerle hayata geçirildi.

CEYLAN ATUK

Bu çok katmanlı anlatım, sanatçıların kullandıkları malzemelerle zamanın izlerini ve kadınların toplumsal değişimdeki etkisini yansıtıyor.

MELEK MANİSAL 

Cansiparane Sergisi, Biriz Dayanışma Derneği ile Hatay’da sanat eğitimi alan kız öğrencilere destek oluyor.

Serginin en dikkat çeken yönlerinden biri ise, sosyal sorumluluk bilinciyle sanatı birleştiren yapısı oldu.

Sergiden elde edilen gelirin bir kısmı, deprem felaketinden etkilenen Hatay’da sanat eğitimi alan kız öğrenciler için yürütülen projelere destek sağlamak amacıyla Biriz Dayanışma Derneği’ne bağışlanacak.

ÇEV Sanat “Barış Konseri” ile muhteşem bir gece yaşattı ÇEV Sanat “Barış Konseri” ile muhteşem bir gece yaşattı

“Cansiparane” sergisi, 21 Aralık tarihine kadar Gama Gallery’de ziyaret edilebilecek.

 Sergi Alanı: 42 Maslak, 5. Kat, Galeri 6 

Adres: Maslak Ahi Evran Cad. No:6 Sarıyer / İstanbul

Tarih: 21 Kasım – 21 Aralık 2024

Ziyaret saatleri: Pazar günleri hariç 12:00  - 22:00 arası

GÖZDE TOLAN 

Gözde Tolan Hakkında

Gözde Tolan, mozaik sanatına olan tutkusunu 2012 yılında keşfettikten sonra, bu alandaki bilgisini derinleştirmek amacıyla 2015 yılında İtalya'nın Ravenna kentindeki Mosaic Art School’da eğitim aldı. 2017 yılında kurduğu Mozaik Terapi stüdyosu, onun sanatsal yolculuğunun bir yansıması olarak, kişisel gelişimini ve yaratıcılığını bir araya getiriyor. Tolan, eserlerinde resim, heykel ve mozaik unsurlarını birleştirerek özgün bir estetik ortaya koyarken, farklı teknikleri harmanlayarak her çalışmasına eşsiz bir karakter kazandırıyor. 2019 yılında kurduğu Istanbul School of Mosaic ile mozaik sanatına ilgi duyan yabancı ziyaretçilere çeşitli eğitimler sunan Tolan, sanatını zenginleştirmek için çeşitli atölye çalışmaları düzenlerken, uluslararası sergilerdeki katılımlarıyla da çağdaş mozaik sanatını tanıtma ve yaygınlaştırma çabalarını sürdürüyor.