Sustainable ve geri dönüşümde sınır tanımayan elyafların Türkiye’deki iplik ve dokuma kumaş da üretim öncüsü olan Burteks Tekstil, doğanın insanlığa karşılıksız sunduğu mucizeyi yani kayın ağacının pulp haline getirilerek dönüştürülmüş elyafardan iplik ve kumaş üretimi yaparak dünya çapında övgü topluyor.

ALPER BURNUKARA - ÇAĞLA ŞIKEL - GİZEM ESENDEMİR

GELECEĞİN MODASI BURTEKS'E ÇAĞLA ŞIKEL İLE ÖZEL DAVET

Lenzing Viscon Ecovera elyafı olarak tanınan bu mucize yani geleceğin modası jenerik viskonlara oranla %50 oranında daha düşük karbon emisyonu ve su etkisine neden oluyor. Burteks Tekstil yakın bir zamanda çevreye duyarlılığı ile sürdürülebilir moda endüstrisinin parlayan yıldızı Viscon Ecovera’nın yepyeni bir inovasyonla Ecovera x Refibra elyafı versiyonuna ulaştığının müjdesini verdi.

Burteks Tekstil’in Geleceğin Elyafı Ecovero x Refibra&Tencel Micro Modal ile Geri Dönüşüme ve Sürdürülebilirliğe Farklı Bir Soluk…

ASLI GÜMÜŞEL 

Pamuklu tekstil atıklarından elde edilen %20 oranında geri dönüştürülmüş post cunsumer içeriklerden üretilen bu yeni nesil elyaf Ecovera x Refibra sürdürülebilir ve geri dönüştürülmüş kaynaklardan elde edilen doğal bir selüloz özelliğine sahip. Karbon ayak izinin silinmesi, su tüketiminin azaltılması yolunda önemli bir adım ve önemli bir inovasyon olan Ecovera x Refibra yumuşak ve pürüzsüz bir dokuya sahip olmakla beraber konforlu ve kaliteli ürünlerin tüketici ile buluşmasını sağlıyor.

ARZU KUNT

Özellikleri bununla sınırlı kalmayan Ecovero X Refibra elyafı, iyi bir renk haslığı barındırarak ürünlerin uzun süre rengini korumasına yardımcı oluyor. Burteks Tekstil tarafından geleceğin elyafından üretilen iplik ve kumaşlarımızdan Viscon Ecovero x Refibra, dünyaca ünlü Zara, Oysho, Massimo Dutti gibi markaları bünyesinde bulunduran INDITEX Grubu‘nun favorisi olmakla beraber geri dönüşümü ve sürdürülebilirliği destekleyen tüm markaların, moda öncülerinin, sektöre yön veren büyük liderlerin yakın markajında yer alıyor. 

BURTEKS TEKSTİL İNOVASYON ÜRETİMİ ECLECTIC'İN ÖZEL KOLEKSİYONU VE ÇAĞLA ŞIKEL'İN DANS EŞLİĞİNDE ÖZEL BİR DAVETLE KUTLADI!

Bu inovasyonuyla Türkiye’yi dünyada gururla temsil eden Burteks Tekstil geleceğin elyafları Ecovero x Refibra ve Tencel Micro Modal için Esma Sultan Yalısı’nda özel bir davet düzenledi. Burteks Tekstil’in İcra Kurulu Başkanı Alper Burnukara’nın önderliğinde titizlikle düzenlenen bu özel davete her biri konusunda uzman ünlü isimler katıldı.

ALPER BURNUKARA 

Konuşmasına “Yaşanılabilir bir dünya için sürdürülebilirlik serüvenimizde biz zirveye tırmanırken isteriz ki sizlerle de zirvede buluşalım.” sözleriyle başlayan Alper Burnukara sözlerine şöyle devam etti; Kat ettiğimiz yolda amacımız önce kendimize, sonra sizlere değer katmak, birlikte dünyamız için örnek işlere imza atmak. BURTEKS TEKSTİL olarak kaliteli ve işlevsel hizmet sunmanın yanında sürdürülebilirliği hayatın her alanına dahil etmek en önemli misyonlarımızdan… Geleceğe yön veren bu inovasyonumuzu sizlerin de yakından tanıması ve keşfetmesi için bugün burada düzenlediğimiz bu davette sizlerin de fikirlerini almak istiyor, yaptığımız bu işlerin daha yaşanabilir, daha sürdürülebilir bir dünya adına hepinize ilham olmasını temenni ediyoruz. Bu aralar çok sık gündeme gelen ancak gerçekten altı doldurulması gereken hassas bir konu olan sürdürülebilirlik, gelecek nesillerin ihtiyaçlarından ödün vermeden günümüz ihtiyaçlarını karşılamaya odaklanmaktır. Faaliyet gösterdiğiniz sektörden tutun da her alanda üretim ve tüketim süreçlerinin tüm aşamalarını sürdürülebilirlik açısından gözden geçirmek ve geliştirmek; bireysel, kurumsal ve toplumsal bir değişime aracılık etmek hepimizin görevi… Biliyoruz ki sizlerin de yardımıyla artık oyunun kuralları değişecek ve dünyamızın geleceği için daha bilinçli seçimlerin peşinden gideceğiz. Tabii bununla beraber aynı hassasiyeti üreticilerden ve markalardan da bekliyoruz. Geldiğimiz noktada üreticilerin, markaların yanı sıra ekolojik, sosyal ve yönetsel sorunlar, kısacası sürdürülebilirlik ile ilgili aklınıza gelebilecek tüm krizler için insanlar, hatta üzerinde yaşadığımız dünya, artık yaratıcı, sürdürülebilir ve kapsayıcı çözümlerle kendisine katma değer sunmamızı bekliyor. Peki BURTEKS TEKSTİL’in sürdürülebilirlikten sonraki adımı ne olacak derseniz; biz buna BURTEKS TEKSTİL olarak hiç düşünmeden “BACK TO LIFE” diyoruz yani “Hayata Dönüş” … Hepinizi değişimin ve dönüşümün içinde olmaya davet ediyoruz. Gelin bu anlamlı dönüşümü birlikte yönetelim; sürdürülebilirliği felsefe edinip, geri dönüşümü destekleyelim ve geleceğimizi bugünden planlayalım. Sizlere söz veriyoruz BURTEKS TEKSTİL olarak sürdürülebilir iplik ve kumaş üretiminde öncü olmaya, gelecek nesiller için daha yeşil bir dünya yaratma misyonumuzla, sürdürülebilirlik yolculuğumuza kararlılıkla ve sizlerin desteğiyle devam edeceğiz. Sözlerimi sizleri bu özel organizasyonun tadını çıkarmaya ve geleceğin dünyasını keşfetmeye davet ederek noktalıyor ve “Biz Ürettik Siz Değer Katın” sloganımızla tamamlamak istiyorum.”

 

ÇAĞLA ŞIKEL 

Oldukça şık ve özenle tasarlanan Burteks Tekstil davetinde misafirler geleceğin dünyasını adeta bir masaldaymış gibi keşfettiklerini söyleyerek kokteyli ve Alper Burnukara’nın konuşmasını alkışladılar.

RENKLİ VE GÖZ KAMAŞTIRAN DEFİLE 

Kokteylin hemen ardından Tencel Micro Modal ve Ecovero x Refibra’nın beden bulmuş halini yani tasarıma nasıl dönüştüğünü sergilemek üzere ECLECTIC tarafından davete özel hazırlanan “Sustainable Journey for Life” koleksiyonun defilesi gerçekleşti.

ÇAĞLA ŞIKEL

Öner Evez’in koreografisinde düzenlenen bu defile de aynı davetin masalsı ambiyansını taşıyordu.

Davete özel sürpriz olarak defilenin baş mankeni Çağla Şıkel çok özel bir dans gösterisi de sergiledi.

ASLI GÜMÜŞEL - MÜGE ONAN

Aslı Gümüşel, Mahmut Orhan, Naz Şahin, Dilek Arslan Dilber, Arzu Kunt gibi isimlerin davetli olarak katıldığı Burteks Tekstil Yeni Nesil Sürdürülebilir Moda Dönüşümü organizasyonu unutulmaz anlara imza atarak büyük ilgi uyandırdı.

ERDAL GÜVENÇ 

ESRA TÜRKER 

GİZEM ESENDEMİR - ALPER BURNUKARA

HAKAN AKKAYA 

IŞIK ŞİMŞEK

MELİSA DOĞU 

MÜGE ONAN 

SERCAN YAŞAR

ZEYNEP SOYLU 

Vakko Esmod Moda Akademisi mezuniyet töreni özel bir defileyle gerçekleştirildi Vakko Esmod Moda Akademisi mezuniyet töreni özel bir defileyle gerçekleştirildi

Editör: Admin Admin