Bodrum Loft, Avrupa’nın önde gelen galerilerinden Thaddaeus Ropac iş birliğiyle ‘Persona’ sergisine ev sahipliği yapacak.

ERWIN WURM 

Bodrum’un Demirbükü Koyu’nda yer alan Bodrum Loft, her yıl çeşitli sanat etkinliklerine ev sahipliği yapıyor. Geçen yıllarda Almanya merkezli KÖNİG Galerie ve Fransa merkezli Perrotin galerisi ile sanat etkinlikleri düzenleyen Bodrum Loft, bu yıl Avrupa’nın bir başka galerisi Thaddaeus Ropac ile iş birliği yaparak ‘Persona’ sergisini sanatsevereler ile buluşturuyor.

TOM SACHS 

Küratörlüğünü Artsa Danışmanlık’ın kurucusu Selcan Atılgan’ın üstleneceği ve 4 Temmuz - 1 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek olan ‘Persona’ sergisi, Erwin Wurm, Tony Cragg, Tom Sachs ve Sylvie Fleury’nin eserlerini sanatseverlerle buluşturacak.

TONY CRAGG 

Persona, Erwin Wurm, Tony Cragg, Tom Sachs ve Sylvie Fleury’nin objektifinden çağdaş heykel sanatının çok yönlü dünyasını keşfetmeye olanak sağlayan sergi, izleyiciyi, sanat ile hayat arasındaki sınırların bulanıklaştığı, sıradanlığın sıra dışı, sıradan olanın absürt hale geldiği bir kendini keşfetme ve iç gözlem yolculuğuna davet ediyor.

SYLVIE FLEURY 

PERSONA 

“Persona” vizyoner sanatçılar Erwin Wurm, Tony Cragg, Tom Sachs ve Sylvie Fleury’nin objektifinden çağdaş heykel sanatının çok yönlü dünyasını keşfeden bir sergi olarak öne çıkıyor. Her sanatçı, sanatın özü üzerine benzersiz bir bakış açısı sunar; geleneksel kavramları sorgular, izleyicileri olağanüstü yöntemlerle olağandışı hale getirmeye ve kendilerini sorgulamaya davet eder. Bronzun, çeliğin ve metalin sessiz fısıltıları arasında toplum içinde sergilediğimiz sonu olmayan bir tiyatroda gerçek benliğimizi gizleyen cephelerle karşılaşıyoruz. Her bir heykel, tanıdıkla alışılmadık, sıradan olanla olağanüstü arasında köprü kurarak sanat ve endüstri arasındaki ilişkinin bir kanıtı olarak duruyor. Burada zanaatkârlık, gerçekliği dönüştüren simyaya dönüşüyor. İnsan doğasının bükülmüş kıvrımlarında ve zarif çizgilerinde, gizli benliğimizin sessiz koruyucularının ortasında, kolektif ruhumuzun derinliklerini yansıtan bir aynalar bütününü buluyoruz. 

“Persona” izleyiciyi, sanat ile hayat arasındaki sınırların bulanıklaştığı, sıradanlığın sıra dışı, sıradan olanın absürt hale geldiği bir kendini keşfetme ve iç gözlem yolculuğuna davet ediyor.

SANATÇILAR HAKKINDA

Tony Cragg

Cragg’in heykelleri bilindik fiziksel varoluşu aşarken aynı zamanda zengin bir dil ve duygu yelpazesi sunar. Kullanışlı olanı reddederek, dönüştürücü olanı tercih eder, Cragg’in yaratıları keşif ve merak duygusu uyandırır. Form ve malzeme ustalığıyla, Cragg bizi insan ifadesinin derinliklerini ve sanatsal yeniliğin sınırsız olanaklarını keşfetmeye davet eder.

Tom Sachs

Sachs’ın heykelleri ürün kadar süreçle de ilgilidir. “İşini gösterme” kavramını benimseyen Sachs, her parçanın arkasındaki titiz zanaatkarlık ve kavramsal temelleri açığa çıkarır. Geleneksel Japon çay seremonisini yeniden hayal etmekten, kapitalist kültürün deşifre edilmesine kadar, Sachs bizi varsayımlarımızı yeniden düşünmeye ve çağdaş toplumun karmaşıklıklarıyla yüzleşmeye çağırıyor.

Erwin Wurm

Herhangi bir şeyin heykel olma potansiyeline inanan Wurm, heykel ve günlük yaşam arasındaki sınırları bulanıklaştırır. Absürtlük ve sıradan gerçeklik araştırmasıyla, Wurm, algılarımızı sorgulamamızı ve alışılmadık olanı benimsemeye davet eder. İkonik “Bir Dakikalık Heykeller”inden, kıyafetleri ikinci bir deri olarak görmekten söz ettiği eşsiz yorumuna kadar, Wurm’un çalışmaları bizi etrafımızdaki dünyayla yeni ve beklenmedik yollarla etkileşime girmeye teşvik eder.

Sylvie Fleury

Fleury’nin çalışmaları geleneksel sınırları aşar, heykel, performans, enstalasyon ve resim alanlarını kapsar. Hazır nesneleri yeniden amaçlandırarak ve lüks malların fetişleştirilmesini sorgulayarak, Fleury, değerin ve anlamın geçici doğasını yeniden düşünmeye davet eder. Zamansallık ve tüketim kültürü üzerine eleştirel düşünceleri, kendi malzeme ve arzu ilişkimizi düşünmemize neden olur.