Beyaz Saray, İsrail dahil herkesin Birleşmiş Milletler (BM) Lübnan Geçici Barış Gücü'nün (UNIFIL) rolüne saygı duyması gerektiğini açıkladı.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik İletişim Danışmanı John Kirby, telekonferans yoluyla düzenlediği basın brifinginde, İsrail'in UNIFIL unsurlarına yönelik saldırılarına ilişkin değerlendirme yaptı. Kirby, UNIFIL’in Lübnan'da barışı koruma anlamında önemli bir rol oynadığını belirterek, “Biz bu role saygı duyuyoruz ve İsrail dahil herkesin bu role saygı duymasını istiyoruz. Endişelerimizi İsrail tarafına açıkça ifade ettik” dedi.

Binyamin Netanyahu: "İsrail UNIFIL personeline kasıtlı olarak saldırmadı" Binyamin Netanyahu: "İsrail UNIFIL personeline kasıtlı olarak saldırmadı"

ARŞİV FOTO 

KIRBY: "İSRAİLLİLERE BASKI YAPIYORUZ"

Kirby, İsrail ordusunun Beyrut'ta nüfusun yoğun olduğu bölgelerde Hizbullah'a karşı ‘operasyon’ yaparken dikkatli olması gerektiğini de söylediklerini kaydederek, "Onlar, bu operasyonlarını sivillerin veya BM Barış Gücü unsurlarının hayatlarını tehlikeye atmayacak şekilde yapma sorumluluğunu da taşıyor" şeklinde konuştu.

İsrail ordusunun son günlerdeki saldırılarında bazı Lübnan askerlerinin de hayatını kaybettiğini hatırlatan John Kirby, "Bu kabul edilemez ve bu konuda daha fazla detay için İsraillilere baskı yapıyoruz" dedi.

Editör: Admin Admin