Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek,  "Makrofinansal istikrarı tesis etmek, sürdürülebilir yüksek büyümeye ulaşmak ve daha adil gelir dağılımını sağlamak için uygulamaya koyduğumuz programımıza kararlılıkla devam edeceğiz" dedi.

"PROGRAMIMIZA KARARLILIKTA DEVAM EDECEĞİZ"

Son Dakika: Merkez Bankası, faiz oranını sabit tuttu... Son Dakika: Merkez Bankası, faiz oranını sabit tuttu...

Bakan Şimşek, makam aracıyla ilgili yapılan haberlere ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Şimşek, "Bilinçli şekilde oluşturulmak istenen suni gündeme karşı biz makrofinansal istikrarı tesis etmek, sürdürülebilir yüksek büyümeye ulaşmak ve daha adil gelir dağılımını sağlamak için uygulamaya koyduğumuz programımıza kararlılıkla devam edeceğiz. Milletimiz müsterih olsun. Bütçede disiplini tesis ediyoruz. ⁠Cari açığı sürdürülebilir bir seviyeye çektik. ⁠Döviz rezervlerini endişe kaynağı olmaktan çıkardık. Kur korumalı mevduatı başarılı şekilde azaltıyoruz. ⁠Enflasyon yakında çok hızlı bir düşüş sürecine girecek. Ülkemizin potansiyeli çok yüksek. Bu potansiyele ulaşmak için ekip ruhu ile aralıksız çalışıyoruz ve başaracağız" ifadelerine yer verdi. 

BAKANLARIN MAKAM ARAÇLARI KAPSAM DIŞI

Bakan Şimşek, konuya ilişkin bakanlıktan yapılan yazılı açıklamayı da hesabından paylaştı. Bakanlık açıklamasında, "Devletimizin sadece en üst makamları güvenlik gerekçesi ile zırhlı araçlara binmektedir. Tasarruf genelgesinde en üst düzey devlet personeli yani bakanlarımızın makam araçları bahse konu zorunlu nedenlerden dolayı kapsam dışında tutulmuştur" denildi.

Ayrıca 1960'lı yıllardan beri kanunun verdiği yetki ile ek sorumluluk alarak Kamu İktisadi Teşebbüslerine (KIT) atanıp, kamu adına yönetim ve denetim yapmakta olan Bakanlığın sadece üst düzey liyakatli bürokratlarının bu görevleri hakkıyla ve layıkıyla yerine getirdiğine dikkat çekilerek, 'çifte maaş' denilen durumun 'çifte sorumluluk', 'çifte görev' kaynaklı olduğu kaydedildi. Açıklamada, "Bu önemli görev ve sorumluluğun karşılığında tek bir yerden aldıkları ücretlere ise yakında kanunla tavan getirileceği hususu daha önce tarafımızdan kamuoyuna duyuruldu. Dolayısıyla vatandaşımızın kafasını karıştırmak amacıyla sürekli devam eden bu tarz ciddiyet dışı, günlük sansasyon maksatlı başlıklara itibar edilmemesi önem taşımaktadır" ifadeleri kullanıldı. 

Editör: Admin Admin