Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Çin’in başkenti Pekin’de Çin Halk Cumhuriyeti Doğal Kaynaklar Bakanı Wang Guanghua ile görüştü

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, resmi temaslarda bulunmak üzere gittiği Çin’in başkenti Pekin’de Çin Halk Cumhuriyeti Doğal Kaynaklar Bakanı Wang Guanghua ile bir araya geldi.

ALPARSLAN BAYRAKTAR - WANG GUANGHUA 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Bayraktar, yaptığı görüşmeye ilişkin açıklamasında, “Çin Halk Cumhuriyeti Doğal Kaynaklar Bakanı Sayın Wang Guanghua ile yaptığımız görüşmede,

ülkemiz ve Çin Halk Cumhuriyeti arasında başta kritik mineraller ve nadir toprak elementleri olmak üzere doğal kaynaklar ve madencilik alanlarında mevcut ve potansiyel iş birliğimizi, ülkelerimizde ve üçüncü ülkelerde geliştirme yönünde mutabık kaldık” dedi.

ENERJİ FİRMASI SPIC İLE GÖRÜŞTÜ

Bakan Mehmet Şimşek: "Ülkemize yatırımcı ilgisi artmaya devam ediyor" Bakan Mehmet Şimşek: "Ülkemize yatırımcı ilgisi artmaya devam ediyor"

Bakan Bayraktar, Bakan Guanghua ile görüşmesi öncesinde Çin’in en büyük enerji firmalarından SPIC ile görüşme gerçekleştirdi. Görüşmeye ilişkin açıklama yapan Bayraktar, “Pekin ziyaretimizin ilk toplantısını Çin’in en büyük enerji firmalarından ve halihazırda ülkemizde önemli ölçüde yatırımları olan SPIC ile gerçekleştirdik. Ülkemizin 2053 net sıfır hedefi doğrultusunda süregelen nükleer ve yenilenebilir enerji alanlarında projelerimizi görüşerek yol haritasını belirledik” ifadelerine yer verdi. 

Editör: Admin Admin