Ticaret Bakanı Ömer Bolat, "2023 yılı itibarı ile ABD ile 14,8 milyar doları ihracat olmak üzere, 33,5 milyar dolar olan ticaret hacmimizi sürdürülebilir bir ivme ile 100 milyar dolar düzeylerine çıkarmakta kararlıyız" dedi.

TİCARET BAKANI ÖMER BOLAT: "ABD İLE TİCARET HACMİMİZİ 100 MİLYAR DOLAR DÜZEYLERİNE ÇIKARMAKTA KARARLIYIZ"

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, ABD ziyareti kapsamında 39’uncu Amerikan-Türk Konferansı’na katıldığını, Türk ve Amerikan dünyasının temsilcileri ile bir araya geldiğini ifade etti. Bolat, sözlerine şu şekilde devam etti: 

Bakan Mehmet Şimşek: "Merkez Bankası brüt rezervi 134,4 milyar dolara ulaştı" Bakan Mehmet Şimşek: "Merkez Bankası brüt rezervi 134,4 milyar dolara ulaştı"

"Bu etkinlik her zaman Türk ve Amerikan iş dünyası mensuplarını bir araya getirerek, mevcut durumu gözden geçirmelerine ve geleceğe yönelik beklentileri tartışmalarına imkan veren önemli bir fırsat olmuştur. 2023 yılı itibarı ile ABD ile 14,8 milyar doları ihracat olmak üzere, 33,5 milyar dolar olan ticaret hacmimizi sürdürülebilir bir ivme ile 100 milyar dolar düzeylerine çıkarmakta kararlıyız. Ticaret Bakanlığı olarak ABD ile olan dış ticaretimizi ülkemizin faydasına olacak şekilde arzuladığımız düzeylere ulaştırmak için durmadan çalışmaya devam edeceğiz. Türkiye-ABD İş Konseyi (TAİK) ve ABD Ticaret Odası'na ülkemizin dış ticaretini doğrudan etkileme potansiyeli bulunan bu müstesna etkinliği düzenledikleri için teşekkürlerimi iletiyorum." 

Editör: Admin Admin